2010/10/27

První noc v novém bytě / First night in new home

(27.10.2010)

Ovlivněni štěnaty Lexy a Roxy od našich přátel jsme začali přemýšlet o novém přírustku do naší rodiny. Zpočátku vyhrával zdravý rozum, ale poté, co Marasek objevil na Avízu jeden inzerát, začal rozum pomalu ustupovat. Fotky malých štěnátek obměkčily i Maki a my jsme se rozhodli, že se na štěnátka zajedeme  podívat. Tato návštěva pak nadobro zpečetila náš osud.. :-)

Po několikatýdením čekání přišel náš den a my jsme jeli pro naši malou holku Chilli - štěnátko Jack Russell teriéra - k veterináři, kde jsme měli schůzku s majiteli. Chilli i její sestry dostaly první očkování, které statečně zvládly a za chvíli přišlo loučení a převoz do jejího nového domova.


Doma se Chilli trošku nejistě rozkoukávala, ale pak nám ukázala jak si umí hrát a jak rychle se dokáže přemístit z jedné části bytu do druhé. Přišly i první loužičky - samozřejmě na úplně jiných místech, než na podložce, kterou jsme ji k tomuto účelu nachystali.. Také jsme zjistili, že je na nás hodně fixovaná a tak se nás téměř pořád držela a nechtěla usnout jinde než v náruči či klíně. Vymysleli jsme fintu, že ji vždycky zabalíme do deky a tam pak spokojeně taky usne. Tak snad brzy pochopí, že nemůže být pořád jen s námi.

Bylo nám jasné, že to nepochopí hned, proto jsme si na večer radši vytáhli karimatky, spacáky a ustlali si vedle jejího pelíšku. S Maraskovou rukou nataženou do pelíšku Chilli spala až na pár malých probuzení jako miminko..


Ráno jsme se pak probouzeli nevyspaní, teda krom Chilli, ta byla vyspaná do růžova..

2 komentáře:

  1. No to si ještě užijete než bude poslouchat:)ale co,je to sice hodně starostí,ale taky radosti,vždyt je tak roztomiloučká,ta musí rozveselit každého,navíc se s ní nudit určitě nebudete;)a kdybyste potřebovali odpočinek,tak je tu tetička Monička,která na takovou chvíli vyloženě čeká;-p

    OdpovědětVymazat
  2. no je vidět že je to opravdu vaše miminko se vším všudy a bude vám dělat snad jen samou radost
    Lucka

    OdpovědětVymazat