2011/09/18

První keška s kočárkem

(18.09.2011)

Podzim se pomalu blíží, tma přichází dřív a venku se už postupně ochlazuje.. Nicméně po slunečné sobotě měla dle předpovědi přijít ještě slunečnější neděle a my jsme nechtěli zůstat sedět doma.

Marasek proto po dlouhé době otevřel stránky Geocachingu a začal hledat nějakou jednoduchou kešku, která by nebyla moc daleko, ke které by se dalo dojet s kočárkem a kde by se Chilli mohla proběhnout. Najít takovou kešku, kterou navíc nemáme odlovenou nebyl vůbec lehký úkol :-) Nakonec však Maraskovi padla do oka keš v Hrabové (GC2NATJ). Aby to nebylo zas tak úplně jednoduché, musel se Marasek chvíli trápit luštěním souřadnic. Po několika neúspěšných pokusech byly na papíře rozumně vypadající výsledky a měli jsme jasno - pojede se do Hrabové.

V neděli opravdu svítilo sluníčko a taky i dost hřálo a my jsme kolem poledne vystartovali. Nalodění do Puntislava proběhlo rychleji než minule - pomalu ale jistě si tvoříme náš postup :-) Na místě jsme byli za chvilku, zbývalo jen přeparkovat Puntislava do stínu a vyrazit.

Na hrabovské cyklostezce byl relativní klid a tak jsme Chillinku mohli mít na volno. Samík se spokojeně vezl v kočárku a my jsme se střídali v řízení. Hladkou cestu pak vystřídala polňačka a my jsme přišli na to, že do terénu není náš kočárek Jané Slalom to pravé ořechové. Sice má kotoučovku a vypadá robustně, ale s chudákem Samíkem to házelo ze strany na stranu jako na tankodromu..

Drkotavou cestu jsme ale zvládli a na místě se Marasek pustil do hledání. Keška byla za chvilku na světě a dokonce v ní byl uložen i papírový geocoin - zatavený kus papíru s kodém mince a zprávou, že majitel má minci u sebe a do světa poslal jen tuto kopii. Po dlouhé době jsme tedy logovali a Samík "svoji" první kešku celou prospal.

Pak už následovala cesta zpátky, přerušená jen malou přestávkou na kojení. Už se těšíme až se zase pomaličku dostaneme do tempa a budeme slavit všichni společně více geonálezů..

Žádné komentáře:

Okomentovat