2015/03/08

Hornické muzeum Landek

(08.03.2015)

Jaro už se pomalu hlásí o slovo, takže konečně přichází na řadu různé výlety. Sami chtěl jet na hory, ale protože ho čekají od pondělí hory a lyže každý den, rozhodli jsme se, že zajedeme do hornického muzea na Landeku. Přidali se k nám Ivetka s Románkem, takže měl Samík i parťáka.


Nejprve jsme si prohlídli lokomotivu a pak plno dalších důlních strojů. Kluci byli v sedmém nebi, tolik různých páček a koleček a všechny si mohli vyzkoušet :-) V 10 hodin začala prohlídka a my jsme sfárali do podzemí. Kluci byli moc stateční. Trpělivě poslouchali výklad pana průvodce, který byl moc zajímavý. Vše je zajímalo, myslím, že teď budou rozdávat rozumy na všechny strany :-)


Potom, co nás šachetní výtah zavezl zase nahoru nad zem a šli jsme do expozice báňského záchranářství. Tam už se oba kluci dost nudili, přece jenom jim to povídání moc neříkalo. Ivetka s Románkem utekli ven, Sami to vydržel o něco déle a díky tomu se pak mohl podívat do sanitky a na potápěčskou výstroj záchranářů a hlavně na své oblíbené plynové masky :-)


Venku si pak ještě kluci vyhráli na dětském hřišti, koukli na pravěkého mamuta a pak už jsme jeli zase zpátky domů. I v Ostravě a kousek za ní je hezky, tak když budete mít chvilku, určitě si do muzea zajeďte, je to moc zajímavé ;-)


Žádné komentáře:

Okomentovat