2018/07/01

Nový byt a stěhování

 (červenec 2018)

Prvního července je náš velký den - jedeme si převzít nový byt v Raškovicích. Pracovní pomůcky jsme hodili do auta a hurá k novému domovu.

Převzetí proběhlo v pohodě. Nejšťastnější byl asi Samík - ten si hned vyhlídl nové klíče od bytu. Když jsme si všechno pořádně prohlédli, převlékli jsme se a pustili se do práce..

Jelikož je zatím náš nový byt prázdný je třeba ho nějak zařídit. Míša Skrblík samozřejmě přemýšlel jak nejvíce ušetřit a zjistil, že nákup v polské Ikei vyjde daleko levněji než v české. 

Po dlouhém plánování, měření auta a nákladu se Míša odhodlal a další den jel do Katovic. Naštěstí výpočty neselhala a náklad se vlezl do kufru auta..

Dále jsme pokračovali na přípravách na stěhování. Kostky z obývacího pokoje jsou rozloženy, pračka připravená, oblečení schováno do pytlů.. Všechno nám to zabírá skoro celý byt. A to jsme už sami odvezli 14 plných krabic od banánů sami v Megoušovi. Teď jdeme spát ať jsme jakž takž odpočatí na poslední den před velkým dnem D.

Je téměř půlnoc a my jsme se rozhodli jít spát. Máme sbaleny kupy věcí, ale ne zdaleka vše. Smířili jsme se s tím, že pro některé věci holt dojedeme později. Zítra ráno nás čeká brzké vstávání a finální dobalování před příjezdem stěhováků. Mám trošku strach, jak s našimi věcmi budou zacházet, ale holt musíme věřit, že to dopadne dobře. 

Některé pytle, do kterých jsme sbalili naše věci dost smrdí, tak doufáme, že nebudeme muset všechno prát.

V rámci balení jsme se taky plno věcí zbavili. Vyvolalo to nostalgické vzpomínky, ale holt jsme se museli smířit s tím, že nemůžeme vzít vše..

Ráno bylo krušné. Vstávali jsme v pět a pokračovali jsme v přípravách na stěhování. Teda jen mamka, taťka a Berník. Samík byl u babičky a Chilli na wellness pobytu u Lucky.

Naštěstí šlo všechno dobře. Stěhováci přijeli o půl hodiny dříve a byli moc šikovní..

Když nás přestěhovali, měli jsme celý obývací pokoj zaplněný věcmi. Postupně jsme pak odebírali jednotlivé kusy a ukládali na nové místo. V podvečer jsme si dali přestávku a šli jsme se projít do Hospůdky U Bobra. Moc se nám tam líbilo a těšíme se, až se tam zase zastavíme.

Večer jsme šli spát už do naší postele. Zítra nás čeká další hromada práce a taky se pokusíme vyřešit problém s hlučným napouštěním pračky.

Hned ráno po snídani jsme se dali dohromady práce - Maki vybalovala a Míša montoval. Po různých experimentech s hadicí od pračky jsme se rozhodli vyzkoušet jinou, ale chybělo nám do ní těsnění.

Vydali jsme se tedy do Modré labutě, Míša nakoupil a jeli jsme dál - nakoupit maso na oběd. To obstarala Maki. Po všech těch nákupech jsme zajeli k Lucce, vyzvedli jsme si Chilli a naložili pomocnici Terku, která přiletěla až z dalekého Nového Zélandu.

Cestou domů jsme ještě nakoupili ovoce a zeleninu a jeli dále domů pracovat. Teta Terka aktivně pomáhala a my jsme toho stihli docela dost. Dvě hotové skříně, zjištěn problém s Aquastop hadicí, vyčištěná myčka a vybaleno nespočet věcí..

Teď už ale jdeme spát a zítra pokračujeme.

Po několika dnech jsme konečně připravili i obývací pokoj na to, abychom ho mohli vybavit nábytkem. Zatím sice jen tím, který jsme si dovezli, tak tady bude asi dost volného místa, ale uvidíme jak to bude vypadat..































Žádné komentáře:

Okomentovat