2012/04/29

Léto na konci dubna

(28.-29.4.2012)

Víkend se blížil mílovými kroky, sliboval letní teploty a my se nemohli dočkat, až nám taťka dorazí z práce, sbalíme se a v sobotu ráno vyrazíme z Ostravy. Vše probíhalo podle plánu, naše vypravování stále připomíná expedici, ale už vše zvládáme v bezvadném čase. Marasek už je taky profesionál a s velkou trpělivostí vše naskládává do Puntislava.

Převezli jsme se na chatu do Pržna, tam jsme nachystali Samíkovi jeho královské spaní v cestovní postýlce a vyrazili jsme k (pra)babičce Libušce na výborný oběd. Kačena se zelím neměla chybu a my jsme jenom funěli. Ale čekal nás náročný program, takže jsme vyrazili oběd vysportovat na Olešnou :-)





Dali jsme si krátkou procházku, aby se Samík prospal před podvečerním grilováním, Chilli si zablbla s Lexi a pak už jsme vyrazili k Lubšovi. Marasek s Chilli autem, a protože náš ďáblík ještě spal, tak jsem spolu s Luckou, Aničkou, Mílou a Věrkou s Lexi šli pěšky. Samovi jsme udělali ležení na dokonalém anglickém trávníku pod rozkvetlou třešní :-) Byl moc hodný.
Po dlouhé době jsme se viděli s kamarády z Frýdku-Místku (z nichž někteří provedli stejný přesun směr Ostrava jako Maki ;-)) Už to nebylo jako za starých časů, protože jsme to museli před sedmou zabalit, aby Samík šel v rámci možností včas do postele :-) Ale i tak to bylo báječné.


Měli jsme strach, jak Samík zvládne spaní v cizím prostředí, ale popral se s tím statečně. V sobotu se Marasek pustil do montáže grilu, který jsme si koupili. Rozhodli jsme se hned ho otestovat, takže jsme s Irčou naložili maso a nedočkavě čekali, jestli bude gril do oběda vcelku ;-)
Mezitím jsme vymýšleli různé blbůstky pro Sama, aby se nenudil. Nejvíce ho pobavila stará houpací síť zavěšená mezi stromy :-) Grilování dopadlo na výbornou, pochutnali jsme si všichni, i Sam na suchém chlebu. Vypadal stejně blaženě jako my, co jsme si dopřávali masíčko.



Ale náš taťka nezahálel ani odpoledne. Natřel a smontoval Samíkovi pískoviště. Zatím v něm není písek, ale to Samovi nevadilo. I tak se mu moc líbilo a bábovičky s lopatkou si vyzkoušel alespoň nanečisto na dece.


Byl to krásný prodloužený víkend plný pohody a sluníčka a příští týden nás snad čeká další takový báječný. Už se na něj moc těšíme!

Žádné komentáře:

Okomentovat