2013/07/26

Sam slaví druhé narozeniny

(26.07.2013)

Rok utekl jako voda a už je tady zase léto a ty Same slavíš své 2. narozeniny. Zpětně se dívám na uplynulý čas a nestačím koukat, co všechno ses stihnul naučit za tak krátkou dobu.



V říjnu jsi konečně nadobro odhodil strach a vydal ses vstříc novým dobrodružstvím hezky po nohách. A jak ti to šlo. Nestíhali jsme tě chytat a to se ti náramně líbilo :-) Jediný, kdo ti stačí je Chilli, ale ta tě v tvých lumpárnách jen podporuje.



Podzim utekl jako voda a taťka už připravil saně, na kterých jsme si užili spoustu legrace. Sněhu sis užil opravdu dosyta, napadl dokonce i v dubnu na Velikonoce, museli jsme kvůli tomu odvolat šmigrust, a obejít aspoň ty, co bydlí nejblíže, pěšky. 


V Rodince si to naplno užíváš se svými kamarády Sofinkou, Petříkem, Románkem a Patričkem. Naučili jste se spoustu nových písniček, básníček, vytvořili jste hodně uměleckých děl a všichni společně jsme si užili hodně zábavy.


Ale se svými malými kamarády se vídáš i mimo Rodinku, protože i z nás maminek se staly kamarádky. Takže často společně něco podnikáme a je to moc príma.


Na jaře jsi dostal od babičky a dědečka Sladkých první kolo (Strider Bike). Byl jsi z něho nadšený a hodně rychle jsi pochopil, jak se na koloodrážedle jezdí. Teď už mi ujedeš, když chceš. Nejraději máš, když jedeme někde do terénu. Čím víc bláta a kopců, tím lépe. Jako bych viděla tatínka :-)


V květnu tě čekalo veliké překvapení. Pár dní jsi byl na hlídání u babiček a my jsme ti s tatínkem připravili pokojíček. Máš v něm velikou postel a dost místa pro všechny své hračky. Je to tvoje království a jde vidět, že ho máš moc rád.



Od dubna chodím na jeden den v týdnu do práce a ty býváš s babičkou Irenkou. Ze začátku to bylo pro nás oba náročné, ale už jsme si zvykli a užíváme si to. Jsi můj šikovný kluk a k babičce se vždycky těšíš. Aby taky ne, když tam má pro tebe nachystanou spoustu hraček. 



Ani nevím, jak to přišlo, ale už krásně mluvíš, umíš si o vše říct a taky hlasitě dát najevo, že se ti něco nelíbí. Krásně říkáš básníčky a zpíváš písničky a vtipně okomentuješ vše, co se kolem nás děje. Máš moc rád naše společné večerní čtení. Jsem šťastná, že miluješ knížky, tak jako my s tatínkem. Každý večer si přečteme o Budulínkovi nebo o Jeníčkovi a Mařence (nic jiného nechceš a už pomalu tuhle knížečku známe oba nazpaměť ;-)) a ty jsi pak ještě než usneš přečteš sám nějaké leporelo. Je to krásný pocit, když za tebou v noci přijdu, a ty spíš s knížkou otevřenou vedle hlavičky.


Příští rok nás oba čekají velké změny. Od září budeš chodit na jeden den v týdnu do školky. A v březnu už nám to vypukne naostro. Maminka se vrátí do práce a ty budeš chodit do školičky každý den. Věřím, že to oba zvládneme v pohodě a budeme si užívat volné chvilky, kdy budeme spolu.


Když jsi byl ještě u mě v bříšku, představovala jsem si, jak budeš mít klidnou povahu po tatínkovi. Ale pěkně jsem se spletla, zatím to vypadá, že jsi zdědil povahu po mně, a tak máme spolu občas doma Itálii :-) a taťka se nestačí divit. Občas už se přidá i on, protože ty moc rád zkoušíš, co vydržíme. Ale neboj, my se nedáme ;-)


Samíšku krásné narozeniny!
Tvoji mamka a taťka

Žádné komentáře:

Okomentovat