2013/05/18

Bezva den na hradě a na oslavě

(18.05.2013)


Předpověď sice hlásila na sobotu nic moc počasí, ale my jsme se nedali a vymysleli si nabitý program.

Ráno jsme vyrazili na Slezskoostravský hrad, protože tam byly hradní slavnosti. Při vstupu Samíka zaujaly vyřezávané zvířátka ze dřeva a hned vedle byly živé ovečky a králíčci, takže to chvíli vypadalo, že se dál nedostaneme. Ale zašli jsme se podívat na středověkou mučírnu, muzeum čarodějnic, obešli historický jarmark.

Chvilku Sam sledoval i rytířský souboj, historické divadelní představení a ukázka drezúry koní a dravců. U všeho však vydržel jenom chvilličku, ale od dřevěných zvířátek jsme ho na zpáteční cestě opět nemohli odtrhnout. Ale bylo třeba jet domů, aby se Sam vyspinkal, protože odpoledne nás čekala narozeninová oslava. Anička slavila 5 roků a Lucka pojala oslavu ve velkém stylu.



Sešli jsme se na zahradě rodičů kamarádky Zuzky a nestačili jsme koukat, jaké tam mají pro děti zázemí.
Opravdu dětský ráj, i my dospělí jsme se vrátili o pár let zpět ;-) U Samíka měla největší úspěch podomácku vyrobená motokára na tatínkův pohon a hned v závěsu se drželo jídlo. Největším favoritem byl grilovaný párek, vypadal, jako kdyby 14 dní nejedl, a zatímco ostatní děti si už zase hrály, Sam u stolečku dojížděl zbytky. Mně se zase moc líbily originální narozeninové muffiny :-)





Žádné komentáře:

Okomentovat