2015/05/01

Na návštěvu do Záskalie

(01.05.2015)

Už dlouho jsme plánovali, že se zajedeme podívat za rodinkou kamarádky Lenky, která žije na Slovensku. První květnový den to konečně klaplo a my jsme ráno vyrazili. Cesta uběhla v pohodě, Sami byl hodný. Jen závěr nám připravil trošku adrenalinu, protože dřevěná cesta v průrvě mezi skalami nevypadala, že by se tam měl náš Megouš vlézt. Ale vlezl a později odpoledne jsme viděli, že se tam vleze i autobus :-) A my pochopili, proč se krásná vesnička jmenuje Záskalie.


Emička se Samíkem byli, jakoby se neviděli pár hodin, a hned si spolu hráli s legem. Mareček jim to občas bořil, takže bylo veselo :-) Na posilněnou jsme si dali výborný vývar a vyrazili jsme  na procházku do restaurace Manín, která byla přestavěna z místní malotřídkové školy, do které chodil i Marek. Z restaurace dýchala školská atmosféra, vše bylo moc krásně zrekonstruované, a taky tam výborně vařili. Moc jsme si pochutnali.


Děti pak otestovaly krásné dřevěné houpačky a protože začalo svítit sluníčko, vydali jsme se na druhou procházku mezi skály až k místnímu koupališti, do kterého přitéká voda z horských potoků a v létě má krásných cca 16 stupňů :-) Dostali jsme pozvání, že ji můžeme přijet otestovat, tak jsem zvědavá, kdo z nás bude nejodvážnější...


Cestou jsme se zastavili u pomníčků, který tam mají lidé, jejichž život vyhasl ve skalách. Z některých příběhů mrazilo v zádech. Míša věděl, že by tam někde měla být keška, a i když signál dost zlobil, bez problémů jsme ji našli. Tak jsme ji pak alespoň lépe zamaskovali, ať to příští kačeři nemají tak jednoduché ;-) Emka se Samem testovali nový cyklo vozíček a při cestě zpátky oba totálně vytuhli. Na zahrádce pak spali ještě další půl hodinu..


Návrat jsme měli perfektně načasovaný, protože jen co jsme dorazili domů, začal pěkný slejvák. Chilli byla tak unavená, že si lehla Míšovi pod nohy a spala. Pěkně nám po tom chození vyhládlo, takže Lenka připravila vynikající grilované hermelíny a zeleninu, to byla bašta.. Pro děti pak ještě kuřecí nožky, které nejvíce ocenil gurmán Mareček :-)


Děkujeme moc za super den, určitě zase přijedeme, protože je s vámi a u vás báječně ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat