2015/05/08

Výlet na Godulu

(08.05.2015)

Letošní rok na přinesl dva prodloužené víkendy po sobě, jelikož oba státní svátky (Svátek práce a Den vítězství) padly na pátek. Jak jsme využili první volno jste si mohli přečíst minule. Na druhý svátek jsme neměli žádný plán a tak jsme vymýšleli až v pátek ráno po tom, co jsme se probudili do krásně slunečného dne. Předpověď slibovala sluníčko po celý den a po Samíkově hlášce, že přece nebudeme doma sedět jako pecky, jsme vytáhli mapu a hledali kam jet. Prvně jsme přemýšleli o Prašivé, ale pak jsme se taky podívali na mapu kešek a změnili rozhodnutí. Konečný plán byl nakonec Komorní Lhotka - Godula a druhou stranou zpět do Komorní Lhotky.



Po příjezdu do Komorní Lhotky jsme vyrazili a udělali zastávku u obou kostelů, kde jsme úspěšně našli pěkně schované kešky. Pak už nás čekal poklidný výstup až chatě Ondráš. Samíkovi se sice moc nechtělo, ale nakonec statečně vyšel až nahoru. Pak jsme po trošce přemlouvání, kdy Míša vysvětloval Maki, že k dalšímu "pokladu" je to jen 400 metrů, vyrazili od chaty Ondráš k vrcholu Goduly. Tam jsme se pokochali krasnými výhledy, nalezli schovanou krabičku a dali se zpátky k Ondráši a dále do Komorní Lhotky.



Cestou jsme se zastavili ještě u památníku, kde se Samíkovi ohromně líbilo, jelikož mu uspořádání laviček připomínalo kino. Sestup dolů už byl pak bez problémů. Sice jsme dvakrát minuli správnou odbočku, ale po chvilce jsme se vždy napojili na správnou trasu. Samík si stihl cestou dolů i trošku zdřímnout :-) Pak už nás jen čekal zasloužený oběd v restauraci v Pivovaru Koníček, kde jsme si nejen náramně pochutnali, ale taky jsme si domů dovezli jejich výborné pivo.



Žádné komentáře:

Okomentovat