2015/09/11

Chorvatsko, Istrie - den sedmý a osmý

(11. - 12.09.2015)

Poslední den u moře je tady. Jdeme na naši oblíbenou pláž a Míša jde naposledy zkusit štěstí s keškou. Nakonec ji objevil, hurá. Koupeme se a i Samík jde dneska do vody bez velkého přemlouvání, takže je to fajn. Užíváme si vlny, naposledy se potápíme a plaveme. Na svačinu si Samík dává svou oblíbenou "višňu" - listovou taštičku s třešněmi. Kolem druhé se balíme a loučíme se s mořem. Bude nám chybět. Dáváme si oběd a po krátkém šlofíku vyrážíme na poslední zmrzku do Novigradu.

V sobotu brzy ráno vyrážíme směr Česko. Cesta nezačíná šťastně, hned na začátku Slovinska se Samík pozvrací, takže ho musím celého převlíknout a Míša v rámci možností nějak čistí autosedačku. Docela prekérka, ale zvládneme to a ukusujeme další a další kilometry. Před Brnem se dostaneme do šílené zácpy a my Samovi slíbujeme mekáč na Rohlence. Jenomže zrada, protože to tam je uzavřené a my jsme nějak propásli možnost tam sjet  :-(

Náladu pod psa a hlad máme všichni, ale zachraňují nás google mapy, které najdou další nejbližší McDonald's :-) S plnými břichy už je těch pár posledních kilometrů hračka. Zastavujeme se pro Chilli, která byla na prázdninách u Lucky a Honzy. Vypadá to, že se jí ani nechce domů, jak se tam měla královsky :-) Ale nakonec jsme doma všichni rádi. Bylo to báječné prodloužení léta a teď zase zpět do reality..

Žádné komentáře:

Okomentovat