2015/09/07

Chorvatsko, Istrie - den třetí

(07.09.2015)

Hned ráno vyrážíme k moři k místu, které jsme objevili včera. Zatím jsme tam sami, paráda. Po cestě jsme v místním obchodě koupili nafukovací lehátko a potápěčské brýle se šnorchlem. Nečekali jsme, že bude tak super počasí a nechali jsme všechno doma :-( Hned jsme novou výbavu otestovali. Konečně pod vodou vidíme, s kým  se koupeme :-) I Sami si zkouší šnorchl na svých malých brýlích, ale bojí se a po chvilce to vzdává. Moře je krásně klidné a my si potápění parádně užíváme. Míša si pak nakopne palec a podélně si rozlomí nehet. Naštěstí to vypadá, že to bude v pohodě.


Po rychlém obědě si dáme krátkého šlofíčka a pak jdeme na procházku do městečka Dajla. Je to malinkatá vesnička, prohlídneme si opuštěné budovy, které nás vítají hned u vstupu a pak jdeme pobřežní promenádou až na konec. Míša zjistil, že opuštěné budovy jsou bývalý klášter a že tam je multicache. Takže se vydáváme zpátky luštit.. Za chvilku máme souřadnice finálovky. Bohužel v místě, kde máme hledat, zaparkuje místní domorodec auto :-(


Jdeme se teda podívat k moři. Je tam nádherná pláž. Taky objevíme nádhernou obrovskou borovici, ze které zrovna spadne obrovitánská šiška přímo na kapotu auta. Rána jako z děla, šišku si vezmeme s sebou na památku. Čekáme se Samíkem u borovice a Míša jde pro kešku. Potkává tam dvě Němky a společně logují. Vracíme se zpátky k pláži a pěšinkou podél moře se vydáváme domů.


Nakonec to byla správná volba, je to kražší cesta, která nás kolem pláží pro nudisty zavede až do kempu. Dáme si zmrzku a pak už jsme tak utahaní, že pádíme rovnou do postele.

Žádné komentáře:

Okomentovat