2019/08/20

Dovolená Polsko Miedzywodzie - den čtvrtý

 (20.8.2019)

Ráno krásně svítilo sluníčko, takže jsme se rychle nasnídali, stavili v pekárně pro svačinu a vyjeli směr Wolin do centra Vikingů a Slovanů. 

Chvíli jsme čekali než se otevře, ale pak už jsme vpluli mezi lidi v dobových kostýmech. Ocitli jsme se ve vesnici nněkolik staletí zpět. Báječné bylo, že jsme mohli do každého domečku vejít, vše si prohlédnout a prozkoumat. 

Jaké bylo maminčino překvapení, že jí lukostřelec rozumněla odpověděl Samíkovi na otázku česky. Dokonce jsme viěli přípravu novodobých Vikingů k boji. Nejsme si moc jisti, jestli by v tom opravdovém obstáli. Kluci si ještě vyzkoušeli historické dětské hřiště a Bernie získal zkušenost, že ne každé zvířátko je hodné. Škrábla ho tam totiž kočka, když ji chtěl pohladit.

Pak jsme se přesunuli do Volyně. Tam jsme si prohlédli dva kostely, ale jinak tam nebylo nic zajímavého, takže jsme jeli zpátky domů a na oběd.

Dali jsme si výborné ryby a kromě Samíka si opravdu pochutnali. Pak jsme si všichni dali odpoledního šlofíčka a po něm vyrazili na pláž.

Po večeři jsme si ještě zašli na zmrzku a prošli se po promenádě na pláž na západ sluníčka. Byl moc krásný. 

Ještě jsem zapomněla zmínit, že největší zábava pro Samíka bylo na pláži chytání medúz a mimo pláž prudit rodiče, kteří už toho začínají mít plné zuby. Ještě, že ten západ slunce byl tak uklidňující.






























Žádné komentáře:

Okomentovat