2019/08/18

Dovolená Polsko Miedzywodzie - den druhý

 (18.08.2019)

Dneska jsme měli díky Bernýskovi budíček už před 6 ráno, uf. Protože by bylo ráno u moře docela zima, rozhodli jsme se, že nejprve vyrazíme na výlet. Chvilku jsme zmatkovali s parkováním, protože se nám nechtělo platit, ale pak jsme se vrátili na jedno neplacené, co jsme viděli cestou a byl to dobrý strategický tah. Bylo odtamtud kousek na vyhlídku Kawcza Góra i do ohrady se zubry. Na vyhlídku vedla krásná cesta lesem. Po chvilce jsme potkali německé turisty. Pán se nám snažil něco říct. Po chvilce mimiky jsme pochopili, že se nás snaží upozornit na rodinku divokých prasat. Viděli jsme je z pěkné blízky a byli z toho značně pokadění. Hlavně maminka a Samík. Nicméně jsme došli na vyhlídku a zjistili, že schody, které vedou z útesu dolů na pláž jsou zavřené. Udělali jsme aspoň fotky a po chvilce rozmýšlení šli zpátky raději oklikou po silnici, protože divočáci byli moc blízko pěšinky. 

Pak jsme se od parkoviště vydali na druhou stranu do obory se zubry. Opět nás čekala pěkná procházka lesem. Kazilo ji jen neustále naříkání kluků, že mají hlad, nebo že chtějí suvenýr. Na místě jsme si teda dali svačinku a podívali se na zvířátka v oboře. Divočáci už byli po ranním zážitku trochu nuda. Ale zubři jsou opravdu impozantní a velká zvířata.

Potom jsme se ještě zajeli podívat na bunkr V3, ale nic moc zajímavého jsme bohužel neviděli. Ještě, že si nás nevšimla paní na platbu vstupného, aspoň nám to nemuselo být líto peněz. Cesta domů pak byla za trest, Bernard ji celou prořval, protože měl hlad. Maminka na tyto způsoby nemá moc nervy. Je z toho totálně vyčerpaná, tak uvidíme, kolik toho dneska ještě po obědě zvládneme.

Bernie se s plným bříškem uklidnil, takže jsme se vydali na pláž. Na koupání bylo zima, ale na kopání v písku a budování kanálů ideální počasí. Bernie s taťkou se šli projít a mamka si dala na dece dokonce šlofíčka.

Večer jsme si ještě dali zapiekanku - mňam a suprově točenou zmrzku - dvakrát mňam. I Samíšek si pochutnal a to už je co říct. 

No a mamka zapomněla zmínit, že Samík si končně vybral námi schválený suvenýr - malou lodičku za 15 zlotých a tím pádem mu ještě 15 zlotých zbývá na další. No, uvidíme, co si vybere, sběratel náš…

















Žádné komentáře:

Okomentovat