2019/08/19

Dovolená Polsko Miedzywodzie - den třetí

 (19.08.2019)

Ráno jsme si krásně pospali a po snídani jsme vyrazili směr Trzesacz. Už samotnou cestou jsme projížděli krásná městečka a říkali si, kde zakotvíme příště. Na místě jsme zase měli štěstí na parkování zadarmo a vyrazili jsme na procházku po pobřeží. Šlo se po útesu a cestou byly krásné výhledy na nekonečné pláže. Krátkou procházkou jsme došli až k ruinám kostela a k vyhlídce na moře. Byly tam i schody na pláž, takže maminka neodolala a šla se podívat dolů.

Samík zase brblal a nakonec se urazil a na pláž nešel. Potom následovala povinná prohlídka suvenýrů (na popud Sama). Hned vedle jsme objevili obchod se stříbrem a jantary a Maki si vybrala krásné dárečky. Samík se nám v obchodě zase urazil, jelikož tam viděl zaručeně pořádné hodinky, které si strašně moc přál.

Následovala prohlídka kostelíku opodál (jen zvenčí) a odlovení kešky. S tou od rozbořeného kostela na pláži to byla naše druhá. V nedaleké Niechorze byl ještě maják, tak jsme si ho nenechali ujít. Dovnitř jsme ale nešli, řada vedla až ven. Místo toho jsme se podívali po schodech na pláž. Cestou zpět jsme nakoupili v Biedronce, Berník si dal šlofíčka (dlouhého) a Maki to taky trošku zalomila. Zatímco Berník v autě spal, Maki přichystala výborný oběd a po obědě jsme šli řádit na pláž. Koupání, písek, mušličky, hrady a dokonce i pouštění draka - to všechno jsme si užili. Na chatce se pak Míša snažil grilovat koupeného pstruha. Trvalo to celkem dlouho a k jídlu jsme se dostali až nějak kolem čtvrt na deset. Ryba byla docela chutná, ale po pár soustech jsme zjistili, že byla ugrilovaná i s tím savým papírem, který je vždycky v balení masa a ryb. No holt přípravu masa a kořenění bude muset Maki ještě vypilovat :). Při jídle nám hrala krásná živá hudba z nedaleké ulice. Po jídle se Berník vzal a udělal nám papá a šel do ulic za zdrojem hudby. Objevil pána hrajícího na  housle. Pak už jsme šli všichni spát a těšíme se na zítřek na výlet do vikingsko-slovanského muzea. 























Žádné komentáře:

Okomentovat