2019/08/21

Dovolená Polsko Miedzywodzie - den pátý

 (21.8.2019)

Dnes jsme si naplánovali docela odpočinkový den, hlavně nikam nespěchat, nic nehrotit a nehádat se. Ráno jsme se nasnídali a vyjeli do již navštíveného Trzesacz. Zapakrovali jsme na identickém místě a na jistotu šli směrem na pláž. Nahoře na útesu jsme pak docela dlouho vydrželi pozorovat paraglideisty (či jak se to píše) a pak jsme sestoupili na pláž, vybrali si místěčko, vytáhli deku a usadili se. 

Dětem stačilo ke štěstí mít lopatku a hrabat se v písku okolo. Maki a Míša buď lenošili na dece a nebo se procházeli po pláži. Foukal celkem vítr a tak byly na moři i vlny, ale jinal bylo příjemně. Když už jsme měli pláže dost, vydali jsme se nakoupit jantarové suvenýry a pak už jsme jeli zpět na pokoj.

Cestou jsme ještě nakoupili v Biedronce. Na oběd Maki uvařila těstovinové mašličky. Míša si do nich přidal koupenou gorgonzolu a v půlce jídla si začal číst prázdná obal od sýra. Všechny pobavil, když se dočetl, že okraje sýra jsou nepoživatelné..

Po obědě jsme si půjčili šlapací čtyřkolku a jeli se na hodinu projet. Byla to legrace, ale taky celkem fuška. Míša byl na konci zpocený až na prdeli a navíc ho z té jízdy začalo bolet koleno. Holt stáří asi..

Pak jsme přesedli do našeho Megouše a vyrazili stejným směrem, kterým jsme jeli i na šlapací čtyřkolce - do městečka Dziwnów. Tam jsme si prošli přístav, objevili rybí trhy (sice zavřené, ale aspoň víme, kde jsou) a prošli se dále po městě. Berník moc nespolupracoval a tak jsme ho museli nosit v náručí, protože jsme nevzali ani nosítko, ani kočárek.

Jó a ještě jsem zapomněl, že při vjezdu do města je zvedací silniční most, který jsme měli štěstí vidět v akci. Opodál jsme našli i kešku (na docela nechutném místě) a parádní dětské hřiště. Ale zpět do města. Z neustálého nošení Berníka už nás všechno bolelo a tak jsme se pomalu stočili zpět k autu.

Cestou jsme objevili parádní zmrzku a zkusili se dorozumívat polsky. Celkem nám to šlo, objednali jsme si a Maki to vše završila parádním poprosením o kornoutek navíc pro Berníka - prosím wafelku dodatkovou. Po takovém krásném požádání jsme kornoutek dostali zadarmo.

V jednom krámku ještě Maki objevila malé minecraftové plyšáky a Samík si vybral nového kamaráda - Netopýrka s trošku odpáraným ouškem. Tím vyčerpal své kapesné na suvenýry a snad už nás s němi nebude otravovat :-) No a netopýrkovi už naplánoval operaci zašití ouška. Do té doby (a pár dní po operaci) s ním Samík radši nebude spát, aby se mu ouško neutrhlo. 

Pak už jsme si dali jen večeři, na kterou si Samík poručil zapékanku a šli spát. Zítra nás čeká Swinoujscie, tak si musíme odpočinout. Dnešek se opravu povedl, fakt dovolenkový den, žádná hádka a nervy, dávám tomu **** z pěti, tu jednu strhávám za bolavé koleno.
















Žádné komentáře:

Okomentovat