2010/07/01

Skotsko & Anglie, 2010 - Den #1 / Scotland & England, 2010 - Day #1

(01.07.2010)

V následujícím seriálu se pokusíme shrnout naše zážitky z poznávacího zájezdu Skotsko - Velký okruh Skotskem s návštěvou ostrova Skye (10sso08617). Zájezd jsme si vybrali z nabídky cestovní kanceláře Poznání, na místě jsme se však dozvěděli, že tato kancelář zájezd jen přeprodává a že je pořádán cestovní kanceláří Mayer. Trošku nás to překvapilo a jelikož jsme CK Poznání brali za turisticky akční cestovku, báli jsme se, zda se naše očekávání naplní. O tom jak to všechno dopadlo se dozvíte v našich článcích..Přejeme příjemné počtení a tešíme se na Vaše komentáře :)

Ráno jsme brzo (opravdu velmi brzo) vstali, dobalili poslední věci a pak jsme se jen krátce rozloučili s naším bytem a pádili na tramvaj. Cesta na Svinov proběhla bez problémů (Maki měla strach, protože to bylo opravdu na těsno a na přestup na vlak nebylo zrovna moc času...). Ani vlak do Pardubic neměl kupodivu žádné zpoždění, takže už o půl sedmé jsme vystupovali na třetím nástupišti. 

To se nám náramně hodilo, protože zrovna na 3. peróně byla keška, kterou jsme si chtěli zkrátit čas při čekání na autobus. Při prvním pokusu o odlov bylo ale všude plno zvědavců :( Proto jsme se rozhodli to zabalit, tradičně navštívit místní záchody a až pak se Marasek vydal na druhý pokus hledání. Maki si mezitím četla noviny a hlídala bágly.

Marasek už to po dlouhém hledání chtěl vzdát, ale naštěstí, na poslední chvíli, kešku spatřil. Trošku se trápil s velikostí škvíry, ze které musel keš vylovit. Maki by to šlo určitě o poznání líp, ale nakonec vše dobře dopadlo a on mohl se zalogovat.

Chvíli po tomto nálezu jsme už šli čekat před nádraží na náš autobus, který zanedlouho přijel. K našemu překvapení jsme do něj nastupovali sami. Ostatní účastníky zájezdu jsme nabrali až cestou v Hradci Králové a v Praze. Výsledné složení cestovatelů pak bylo zhruba 60% seniorů, 20% lidí středního věku, 19% lidí v našem věku a 1% dětí. Snad jsme odhad nijak moc nezkreslili :)

Cesta celkem utíkala, až na dopravní zácpu před Prahou. S trochou štěstí jsme na pár chvil přes noc i usnuli - jestli se tomu tak dá říkat, když se snažíte najít co nejpohodlnější polohu v sedě na sedadle autobusu a při tom nevíte kam uložit nohy...
Plní očekávání nádherných zážitků jsme pak jeli skrz Německo a Belgii vstříc našemu skotskému dobrodružství.

3 komentáře:

  1. Anonymní16/7/10 10:51

    Moc hezké počtení už se těším na další :-)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní18/7/10 18:40

    Fotečky tady taky budou? Tereza

    OdpovědětVymazat
  3. Z prvniho dne bohuzel fotky nemame (autobus moc zajimavy nebyl...) :(

    OdpovědětVymazat